7 dagen herstel plan halve marathon

Average Weekly Breakdown
Training Load By Week
Average Weekly Breakdown
Training Load By Week
Average Weekly Training Hours: 03:47

Herstel is belangrijk, dit zorg er voor dat je je lichaam de kans geeft om beter te worden dan het daarvoor was. Bij RHINO-sportzorg staat trainen, herstellen, presteren met plezier centraal.

Begin met dit schema op de wedstrijd dag en volg het de volgende 14 dagen waarna je voorzichtig je training kan hervatten.

Sample Day 1
0:20:00
16.7TSS
Ontspannen fietsen

Hoewel je er misschien niet aan moet denken om te fietsen is dit wel heel goed voor je. Te lang stil zitten maken je spieren stram en stijf.

Sample Day 2
0:25:00
25TSS
Wandelen

Wandel met de mond dicht voor extra goed herstel. Als het nodig is om door de mond te ademen, moet je stoppen met wandelen tot je ademhaling weer hersteld is.

Het wandelen verhoogd het zuurstof verbruik waardoor de het koolzuur gehalte in het bloed toe neemt. Het ademen door de neus heeft vele voordelen, zo wordt de lucht verwarmd en gefilterd. De ademhaling is dieper en via de buik. De ademhaling is efficiƫnter en rustiger.

Sample Day 2
0:45:00
Rekoefeningen

Voer rustig alle been-rekoefeningen uit 2-3 x per dag!

Sample Day 4
0:30:00
35TSS
Ontspannen fietsen

Sample Day 5
0:45:00
Rekoefeningen

Voer rustig alle been-rekoefeningen uit 2-3 x per dag!

Sample Day 6
0:20:00
20TSS
Herstelloop

Herstelloop
Loop lekker ontspannen!

Sample Day 8
0:42:00
36TSS
Rustig hardlopen

Rustig hardlopen
Voer hierna rustig al je been-rekoefeningen uit!

Melvin Keppel
|
RHINO-sportzorg

Ik geloof dat er een juiste manier is om te trainen, herstellen en te presteren. De kennis opgedaan tijdens het behandelen van blessures komt samen in de trainingsplannen. Deze zijn zo opgesteld dat je met plezier kan trainen en zo optimaal mogelijk gebruik maakt van jouw mogelijkheden met een lage kans op blessures.