Rok Bizjak   Glavni trener pri Olimpija triatlon klubu

V Olimpija triatlon klubu kot glavni trener delujem vse od njegove ustanovitve 2014, v triatlonu pa že od leta 2008. Po izobrazbi sem prof. športne vzgoje s specializacijo kondicijskega trenerja.
Sem član programsko strokovnega sveta Triatlonske zveze slovenije.
Poleg tega delujem tudi kot osebni in kondicijski trener. Na ta način skrbim za aktiven in zdrav življenjski slog ljudi in vrhunsko kondicijsko pripravo športnikov.

Bio

Kot bivši plavalec z 11 letno tekmovalno kariero, sem v triatlonu začel leta 2008 delati kot trener plavanja triatloncev. V nekaj letih me je dinamika tega športa tako pritegnila, da sem se usposobil kot vaditelj triatlona in pričel delovati kot trener v vseh treh disciplinah triatlona. V osnovi pa sem prof. ŠV in kondicijski trener kar pomeni, da osnovno znanje črpam iz biomehanskih osnov gibanja, vadbe za moč, vadbe hitrosti in vzdržljivosti, vadbe otrok in mladostnikov ter načrtovanja različnih vadb skozi določeno časovno obdobje. Dobro poznavanje vseh teh pomembnih sestavin procesa športnega treniranja mi nudi dobro oporo pri načrtovanju, izvajanju in vrednotenju zahtevnih triatlonskih treningov kjer se prepletajo trije osnovni športi (plavanje, kolesarjenje in tek) z vadbo moči in strategijami prehranjevanja.
Redno sledim razvoju znanosti na področju športnega treniranja, prehranjevanja za izobljšanje športnih dosežkov, preventivnih in rehabilitacijskih metod ter razvoju tehnologije, ki v zadnjem času napreduje še najhitreje. Vse dobro argumentirane novosti redno uvajam v trenažni proces, kar pomeni, da se trenažni pristopi spreminjajo; v izpeljavo in vrednotenje treningov se uvajajo novi vadbeni in tehnološki pripomočki.

Stalno strokovno izobraževanje pri opravljanju trenerskega dela na najvišjem nivoju predstavlja nujo, zato se redno udeležujem raznih kongresov, seminarjev in usposabljanj, ki so organizirana doma in v tujini.

Location

Ljubljana
Slovenia

Preferred Athlete Levels

Beginner, Intermediate, Advanced, Professional

Services

1-on-1 Coaching, Consultations, Group Coaching, Local Coaching, Strength Training, Nutrition, Training Camps, Run Analysis, Swim Analysis

Sport Types

Triathlon, Running, Duathlon, IRONMAN, Swimming, Personal Training

Languages

EnglishSocial:
     
Address:

Ljubljana
Slovenia
1000