Rene Koolwijk
Rene Koolwijk Let's Go Running
Rene Koolwijk
Rene Koolwijk Let's Go Running
Location

Rhenen , Netherlands

Languages

English, Dutch

Sport Types
  • Running
Services
  • 1-on-1 Coaching
  • Consultations
  • Remote Coaching
  • Run Analysis
Meet Your Coach
Rene Koolwijk
Rene Koolwijk Let's Go Running
http://www.letsgorunning.nl
Rhenen Netherlands 3911EV
Coach Bio

Let's Go Running helpt je slimmer te trainen en begeleidt je op een verantwoorde en uitdagende wijze jouw ambities en doelen te verwezenlijken.

Read More

Ik ben altijd met sport en bewegen bezig geweest. Hardlopen was daar steeds onderdeel van, van atletiekwedstrijden tot het lopen van marathons in mijn vrije tijd. In 2014 besloot ik mij volledig op het hardlopen te storten en er mijn werk van te maken, met een carrièreswitch tot gevolg. Ik kan uren naar lopers kijken, mij afvragen hoe een bepaalde loper beweegt en wáárom hij op die manier beweegt.

Door te weinig kennis over techniek, belastbaarheid en lichamelijke processen van het hardlopen, ontstaan bij lopers jammer genoeg vaak lichamelijke klachten. Informatie op internet is tegenstrijdig, waardoor mensen niet goed weten hoe ze het beste kunnen trainen. Daar wil ik wat aan doen. Als coach heb ik een wetenschappelijke aanpak, waarbij ik recente inzichten over techniek, fysiologie en psychologie van het hardlopen integreer.

Natuurlijk loop ik zelf ook, als het lukt zo’n 60 tot 80 km per week. Het liefst ’s ochtends vroeg vanuit huis, op de Utrechtse Heuvelrug of langs de Rijn. Ik wissel trailrunning in de bossen af met lopen op de weg. Zoals iedereen loop ik soms vaker, soms iets minder.

Naast de coaching voor Let’s Go Running train ik sinds 2014 een aantal fantastische groepen lopers in Amsterdam (via Loopwijzer) en Alphen aan den Rijn (via MTP Sports). Wil je weten welke soort coaching het beste bij jou past? Stuur me een mail rene@letsgorunning.nl en ik neem contact met je op!

Groet,
René Koolwijk

Preferred Athlete Levels
Beginner, Intermediate, Advanced, Professional
Have a question? Contact me.

Send message
Address:

Rhenen
Netherlands
3911EV